Proteïne dieet geschikt om tien kilo af te vallen

Ik moest voor een operatie flink wat afvallen, althans, dit werd mij aangeraden om het herstel te bevorderen. Ik wist altijd dat ik te zwaar was, maar ik deed er nooit wat aan. Ik zat lekker in mijn vel en genoot van eten, waarom moest ik dit veranderen? Toen ik een blessure kreeg en onder het mes moest begreep ik dat het voor mijn gezondheid wel goed was om zeker tien kilo te verliezen. Echter ben ik ook erg gesteld op mijn gezondheid en hoef ik geen crash dieet, dit zorgt alleen maar voor een lagere weerstand en ik geloof niet dat het toegevoegde waarde heeft op langere termijn. Ik besloot mij te verdiepen in het proteïne dieet, een gezond dieet waar je flink van kan afvallen. Na de eerste week was ik al een kilo kwijt, wat een gezond gewichtsverlies is. Het proteïne dieet is gezond omdat je je voedingspatroon veranderd, meer niet, je gebruikt meer eiwitten (waardoor je je spieren behoudt) en minder koolhydraten. Door te minderen in koolhydraten verbrandt je lichaam vet, wat natuurlijk zorgt voor de vermindering van kilo’s. Ik viel netjes tien kilo af door het proteïne dieet en kon dan ook goed herstellen na de operatie.