NEO, een goedkope kloon?

Op het eerste zicht kan het overkomen alsof NEO een goedkope kloon is van het Ethereum systeem, zeker omwille van de ondersteuning van slimme contracten. Toch zijn er ook een aantal niet onbelangrijke verschillen tussen beide platformen. Ontwikkelaars die gebruik willen maken van het Ethereum platform moeten zichzelf eerst de Solidity programmeertaal aanleren. Dat is niet het geval bij NEO.

De NeoContracts worden immers geschreven in bekende en vertrouwde programmeertalen zoals bijvoorbeeld C#, Java, Kotlin en VB.net. NEO heeft bovendien reeds laten uitschijnen dat het van plan is om in de toekomst nog heel wat extra programmeertalen te gaan ondersteunen.

Het zou hierbij onder meer gaan om Python en Javascript. De ondersteuning van verschillende standaard programmeertalen zorgt er hoe dan ook voor dat het NEO platform veel toegankelijker is in vergelijking met de (grote) broer Ethereum. Programmeurs moeten geen nieuwe taal leren waardoor de adoptie van NEO dus erg snel kan gaan.

Verder is het zo dat China de laatste jaren echt wel aan het uitblinken is wat betreft technologische innovaties. Denk maar aan Alibaba dat de wereld aan het veroveren is of aan WeChat, de app waarmee zowat alles kan.

Chatten, betalen in de winkels, een taxi boeken,… Het is ondertussen zelfs zo dat Facebook klakkeloos begint te kopiëren wat WeChat doet. China begint zo stilaan de standaard te zetten in plaats van Silicon Valley.