Laat die elektrische sigaret maar komen

Laat die elektrische sigaret maar komen

 

Op het moment dat ik dit schrijf, zit ik te trillen als een rietje. Niet alleen van ontwenningsverschijnselen (want die kan ik nog helemaal niet hebben) of angst daarvoor maar ook van het enthousiasme. Ik heb net namelijk een grote stap gezet. De sigaret die ik nu rook, die ik nu op dit moment rook, wordt mijn allerlaatste. Met vriendinnen heb ik het erover gehad dat het heel eng is te bedenken dat je nooit meer een sigaret zult roken, zeker strawberry_10mlals je al tien jaar verslaafd bent zoals ik. Maar het is nog niet eens dit idee dat me zo’n angst inboezemt eigenlijk. Ik weet dat ik wel moet, want mijn gezondheid heeft er ernstig onder te lijden. Bovendien kan ik niet iets maar half doen, moet ik het altijd voor de volle honderd procent doen. Half stoppen betekent voor mij dat ik weer ga beginnen met roken namelijk. Ik heb wel een vervanging gevonden en wel in de vorm van de elektrische sigaret. Het is een ontdekking die voor mij nog relatief nieuw is eigenlijk, het hele concept van de elektrische sigaret was mij nog niet als zodanig bekend voorheen. Al met al ben ik de laatste tijd toch van alle voordelen van de elektrische sigaret overtuigd geraakt, op de een of andere manier heeft iedereen het erover en ben ik erdoor aangestoken geraakt. Mijn laatste sigaret is bijna op, ik maak hem op het moment dat ik dit schrijf daadwerkelijk uit, en een opluchting maakt zich van mij meester. Laat die elektrische sigaret maar komen!